Toggle Menu
TKS Heis AS - Løfteplattform - Saturn

 

 

TKS Saturn

TKS Saturn er en løfteplattform med teleskopdører og lukket kabin. Saturn løfteplattform fungerer som en vanlig personheis med teleskopdører og lukket kabin. Den kjøres derfor uten påholden knapp. Den eneste forskjellen, som en bruker vil merke til forskjell fra en normal personheis, er at hastigheten er lavere. Saturn er en hydraulisk løfteplattform som er bygget iht. Maskindirektivet, og har derfor en hastighet på 0,15 m/s. Saturn er utstyrt med teleskopdører. I forhold til tradisjonelle slagdører, som krever ekstra areal foran døren, er teleskopdørene mer praktiske, krever mindre plass og forenkler inn- og utstigningen. Plattformen har en størrelse på 1100x1400 mm eller 1100x1600 mm og en løftekapasitet på hhv. 385 kg og 500 kg. Saturn har en løftehøyde på opptil 15 m.

Bygningstekniske fordeler

I tillegg til at løsningen med teleskopdører ikke krever ekstra areal foran dørene, er det kun behov for en grop på 150 mm eller 200 mm og en høyde på 2650 mm i øverste etasje. Dette betyr at det kreves minimale bygningstekniske inngrep for installasjon av en Saturn løfteplattform, noe som er en stor fordel og gir betydelige kostnadsbesparelser.

Selvbærende sjakt

Normalt monteres Saturn i en støpt betongsjakt på byggeplassen. Saturn kan alternativt monteres i en separat selvbærende stålsjakt som er kledd med stålplater, eller om ønskelig med veggpaneler i glass. Dette er en praktisk løsning i bygg på 2-4 etasjer hvor det ikke støpes sjakt. Saturn med stålsjakten kan eksempelvis monteres i et trapperom, noe som gir en praktisk og enkel løsning.